Съветът на Европейския съюз одобри днес предложението за намаляване със

...
Съветът на Европейския съюз одобри днес предложението за намаляване със
Коментари Харесай

ЕС ще намали предприсъединителните фондове за Турция

Съветът на Европейския съюз утвърди през днешния ден предлагането за понижаване със 105 милиона евро на средствата от предприсъединителните фондове за Турция. Решението е част от утвърдената рамка на бюджета на Европейски Съюз за следващата година, авансово одобрена от Европейския парламент, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съветът прецизира, че оставя ресурс от 70 милиона евро за Турция, които може да бъдат отпуснати, в случай че Анкара предприеме " подлежащи на оценка усъвършенствания в региона на демокрацията, върховенството на закона, правата на индивида и свободата на медиите ".

Отбелязва се, че намаляването на фондовете по отношение на първичното предложение на Европейската комисия е обвързвано със положението на тези въпроси.

Европейският съвет одобри през ноември умозаключение, че предприсъединителните фондове за Турция следва да бъдат лимитирани. Държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз означиха, че рестриктивните мерки няма да обиден обезпечаваните европейски средства за Турция за оправянето с миграционния напън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР