Европейският съюз да купува общи количества природен газ - това

...
Европейският съюз да купува общи количества природен газ - това
Коментари Харесай

България ще предложи на ЕС купуване на общи количества природен газ

Европейският съюз да купува общи количества природен газ - това предложение на българското държавно управление ще бъде показано на водачите на изключителното съвещание на Европейския съвет през днешния ден.

Идеята е част от пакет с пет оферти, изясни министър председателят Кирил Петков. Сред тях са - цената на изкупувания природен газ да е към 50 евро за мегаватчас, координирано понижаване на акциза за горивата в целия Европейски Съюз, както и хранилищата на газ в Европа да бъдат запълнени 90% преди идващия зимен сезон.

Кабинетът удължи стратегиите за поддръжка на бизнеса и регистрира, че от началото на мандата е раздало над 4 милиарда лева обезщетения за бизнеса и жителите.

" Европейска комисия да има специфичен отдел, който да прави всичките договаряния на равнище Европейски Съюз. Когато целият пазар на Европейски Съюз приказва в един глас, шансът да понижим цената на газа доста е значителен. До този миг всяка страна се оправя сама и не е довело до положителни резултати в цената на газа. Заедно да създадем взаимен механизъм, да можем да понижим тези равнища до 50 евро на мегаватчас, с цел да реализираме едни доста по-добри цени за цялата Европейска общественост, което ще се отрази и на цените на тока ", съобщи Кирил Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР