Европейският съвет призова Европейската комисия да финансира мерки на държавите

...
Европейският съвет призова Европейската комисия да финансира мерки на държавите
Коментари Харесай

Европейските лидери призоваха ЕК да финансира мерки за управлението на външните граници

Европейският съвет прикани Европейската комисия да финансира ограничения на страните от Европейски Съюз, които способстват директно за ръководството на външните граници. Това се показва в признатите изводи от изключителното съвещание на държавните и държавните ръководители на страните от Съюза.
Отчитаме, че миграцията е европейско предизвикателство, което изисква европейски отговор. Ще бъде обезпечен бюджет по два първични плана за гранична защита, ще бъдат предоставени коли, камери и наблюдателни кули. Това подсилване ще се обезпечи със средства на Европейския съюз, с двустранна помощ сред страните членки и със средства от националните бюджети.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия

В заключенията се показва поддръжка за активността на Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс при осъществяването на главната задача да поддържа страните в защитата на външните граници, в битката с трансграничната престъпност и за увеличение на броя на връщанията на нелегално пристигналите в Европейски Съюз лица.

Осъждат се опитите за потреблението на мигрантите за политически цели, изключително като част от хибридни дейности за дестабилизиране на Европейски Съюз. Отправен е апел да продължи работата по създаване на ограничения против превозвачите, които вземат участие в трафик на хора или подкрепят сходни дейности.

Преди срещата австрийският канцлер Карл Нехамер прикани да се провиснал 2 милиарда евро от бюджета на Европейски Съюз за финансиране на оградата по границата на България с Турция, което не е упоменато категорично в декларация.

Въпреки постигнатото съглашение се чака по-широко преразглеждане на разпоредбите на Европейски Съюз за миграция и леговище.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР