Европейският съвет прие в заключенията от днешната си среща вБрюксел,

...
Европейският съвет прие в заключенията от днешната си среща вБрюксел,
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС приеха заключения за Украйна - ракети за ВСУ, още санкции срещу Русия

Европейският съвет одобри в заключенията от днешната си среща вБрюксел, че е готовпри поискване да достави на Украйна ракети. В документа се отбелязва, чеЕС е подготвен да наложи нови наказания против Русия, съобщи Дарик.

" Европейският съюз стои твърдо и напълно с Украйна, и ще продължи да дава силнаполитическа, икономическа, военна, финансова и филантропична подкрепана украинския народ до тогава, докато е належащо. Европейски Съюз усилва напъните за облекчаване на отбранителните потребности на Украйна. Европейският съвет приветства съглашението вСъвета на ЕСза незабавна доставка на муниции " земя-земя " и артилерийскиснарядии, в случай че бъдат поискани,ракети, в това число посредством взаимни доставки. " - се добавя в текста.

Потвърдена е задачата в идващите 12 месеца ЕСда обезпечи на Киев единмилион артилерийски снаряда.

Изразена еподкрепа за мирния планна украинския президентВолодимирЗеленски. Отправен е апел Русия неотложно и абсолютно да се изтегли от Украйна съгласно интернационално приетите граници на нападнатата страна.

Европейският съвет приветстваспоразумението за основаване на нов Международен център в Хагаза наказателно гонене на закононарушението " експанзия " против Украйна и показва поддръжка за следствията на прокурора на Международния углавен съд. Държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз означават нуждата от съблюдаване на наложените европейски наказания и за следене те да не бъдат заобиколени. Лидерите показват очакване институциите на Европейски Съюз да приготвят предложение за координиран общоевропейски метод по тези въпроси.

В заключенията се показва поддръжка за въвеждането намеждународен лист за нанесените от Русия вреди на Украйна.Допълва се, че Европейски Съюз ще продължи работата за ориентиране на запорираното съветско имущество за възобновяване на Украйна и за погашение на компенсации по силата на интернационалното право.

Европейският съвет осъжда това, чеИраниБеларуспредоставят военна помощ наРусия, и приканва страните по света да не оказват каквато и да било поддръжка на Москва във войната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР