Европейският съд по правата на човека в Страсбург прие за

...
Европейският съд по правата на човека в Страсбург прие за
Коментари Харесай

За изнудване за 1 млн. евро: Съдът в Страсбург поема Филип Киркоров

Европейският съд по правата на индивида в Страсбург одобри за разглеждане жалбата на френския артист и композитор Дидие Маруани по отношение на неговия арест в Москва по заявление, подадено от съветската естрадна звезда от български генезис Филип Киркоров, разбра HotArena.
Драмата се разигра в края на 2016 година, когато Маруани и неговият юрист Игор Трунов бяха арестувани от полицията в един от клоновете на Сбербанк в центъра на съветската столица.
Действията на органите на реда бяха предизвикани от заявление на Киркоров, в което той се жалваше, че Дидие го е изнудвал за 1 млн. евро. По-късно композиторът и юристът бяха пуснати на независимост, като против тях не беше повдигнато наказателно обвиняване, писа „ Телеграф “.

През март т.г. Маруани подаде иск за 4,2 млн. $ против Филип. По думите на юриста на западния създател в песента на Киркоров „ Жестока обич “ има основни заимствания от творбата на френския композитор Symphonic Space Dream.
Това е вторият иск на френския музикален създател против Киркоров.
През 2016 година Маруани, който е и водач на групата Space, подаде аналогично заявление в Московския градски съд. Тогава той реши да съди Киркоров за близо 1 млн. евро, само че искът му не бе задоволен поради нарушение на процедурата.

Припомняме също, три бона санкция може да отнесе жилищният блок на естрадната легенда Филип Киркоров в несебърското село Равда поради развалена тревога. Това оповестиха от Министерството на туризма като персонално Николина Ангелкова се включи в инспекцията на 5-звезден апартаментен хотел „ Спа Емералд резорт “, в който 14 жилището има артистът.
Инспекцията на място беше по сигнал на туристи, получен на телефонната линия на министерството за избрани нарушавания в комплекса. На инспекцията участваха и представители на Българската организация по сигурност на храните.
Експертите откриха нарушавания, свързани с неспазване на наредбата за категоризация на хотелите, съобщи министърът. Едно от тях е, че не работи алармената система, а тя е от изключителна значимост за сигурността на гостите, писа „ Телеграф “.

Освен това оборудването в някои от стаите не дава отговор на критериите за 5 звезди. Ангелкова съобщи, че ще бъде направено наставление за премахване на нарушаванията, които би трябвало да бъдат изпълнени в период до 30 дни. Ще бъде наложена и санкция в размер от 1000 до 3000 лв. според от тежестта на нарушаването.
„ Ако несъответствията не бъдат отстранени в посочения интервал, ще пожелаеме понижаване на категорията на хотела “, сподели министър Ангелкова.
Инфо: Хотарена

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР