Европейският съд по правата на човека осъди България да плати

...
Европейският съд по правата на човека осъди България да плати
Коментари Харесай

България е осъдена от деца, пострадали от сексуално насилие

Европейският съд по правата на индивида осъди България да заплати 36 000 евро обезщетение на три деца, които са потърпевши от полово принуждение, до момента в който са били отглеждани в сиропиталище. Причината за присъдата е неефективно следствие от полицията и прокуратурата..

Жалбоподателите са момче и двете му сестри, които са родени надлежно през 2000 година, 2002 година и 2003 година Те са изоставени от майка си и доста дребни са настанени в дом за деца без наставнически грижи край Велико Търново.

През 2012 година трите деца са осиновени от италианска двойка. Скоро по-късно пред родителите си стартират да описват какво са претърпели в дома.

Случаят доближава до италианската преса, което е повода българските институции да се поинтересуват. Преди това италианското семейство безрезултатно се пробва да алармира за протичащото се в дома, тъй като децата описват, че и други са потърпевши като тях.

България е наказана поради отхвърли на проверяващите органи да употребявали всички благоприятни условия за следствие на изказванията на деца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР