Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) изиска незабавното освобождаване

...
Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) изиска незабавното освобождаване
Коментари Харесай

Евросъдът в Страсбург изиска незабавното освобождаване на Навални

Европейският съд по правата на индивида ( ЕСПЧ) изиска незабавното освобождение на съветския опозиционер Алексей Навални . Това е оповестила адвокатката му Олга Михайлова пред " Новости ".

Тя разясни, че Европейски съд по правата на човека е приложил предписание 39 от регламента за използване на краткотрайни ограничения. Те са обвързващи и се употребяват, в случай че съдът реши, че жалбоподателят е в заплаха.

Проблемът е, че Русия неведнъж безогледно е пренебрегвала решенията на евросъда.

На 2 февруари Симоновският съд в Москва анулира условната присъда на Навални по делото " Ив Роше " и я размени с действителна. Федералната работа за изпълнеине на наказванията настоя за това. Според ведомството Навални бил нарушил изискванията на изпитателния период, като към 60 пъти не се е записал в точния момент и бил получил голям брой административни санкции.

Според съда Навални и брат му Олег били откраднали над 30 милиона рубли, откакто са убедили компанията " Ив Роше " и друга организация да сключат съглашения за транспорт на печатни материали на повишени цени.

Навални три пъти съумя да избегне замяната на условната присъда с действителна. Той ще би трябвало да излежи 2 години и осем месеца в пандиза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР