Европейският развойно-дизайнерски център на Honda инвестира в нов симулатор за

...
Европейският развойно-дизайнерски център на Honda инвестира в нов симулатор за
Коментари Харесай

Honda инвестира в революционен симулатор

Европейският развойно-дизайнерски център на Honda влага в нов симулатор за шофиране, с цел да обезпечи обща нова обща платформа за бъдещите действия, свързани с динамичността на колите и мотоциклетите. Така Honda ще стане първият в света производител на коли, който ще употребява извънредно съвременна и технология от този жанр при създаването на моделите си. Симулаторът ще бъде инсталиран в развойния център на марката в Офенбах, Германия.

Името на революционната архитектура е DiM250 (Driver-in-Motion). Повечето симулатори за шофиране заимстват технологиите от тези за самолети и нормално работят с шест задвижващи устройства, с цел да обезпечат чувство за шест степени на свободата. За да пресъздадат с акуратност ръководството на автомобила, неговото държание и характерностите на ускоряване с един-единствен симулатор, системата на VI-grade DiM250 си служи с девет задвижващи устройства, което е в действителност неповторимо в сектора.

Язунори Оку, изпълнителен вицепрезидент на Европейския развойно-дизайнерски център на Honda, съобщи: “Първоначално ще използваме DiM250 за предварителните проучвания и калкулации на динамичността на колите и приложенията, свързани със стила на возене, както и за инструмент, посредством който ще тестваме системите ADAS, HMI, моторите и технологиите за самостоятелно шофиране в ранния етап от създаването на даден автомобил. Технологията DiM250 ще послужи като идеалната обща платформа за изследователска и развойна активност, където всички екипи ще имат опция да работят дружно в среда на съдействие “.

DiM250 е основан от софтуерната компания VI-grade, и е създаден от експертите в региона на автоматизирания надзор Saginomiya. Така основаната платформа, задвижвана от 9 електрически устройства, е надалеч по-съвременна от досегашните с шест.

Симулаторът е извънредно стилен, спокоен и благонадежден.

Интегрираните в него Software-in-loop (SIL) и Hardware-in-loop (HIL) ще разрешат на дизайнерите и инженерите да правят оценка напредъка в създаването на даден модел даже преди самото разработване на действителния физически първообраз. Това също ще разреши на симулатора с по-голяма акуратност да пресъздава проблематичните сюжети, с цел да се тестват системите за сигурност и контролните уреди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР