Европейският парламент заяви, че руският президент Владимир Путин носи наказателна

...
Европейският парламент заяви, че руският президент Владимир Путин носи наказателна
Коментари Харесай

ЕП: Путин носи наказателна и политическа отговорност за смъртта на Навални

Европейският парламент съобщи, че съветският президент Владимир Путин носи наказателна и политическа отговорност за гибелта на опозиционния водач Алексей Навални.

Навални, един от най-яростните критици на Путин, умря в пандиза на 16 февруари при неразбираеми условия, само че водачите на Европейски Съюз упрекнаха за гибелта му съветския президент.

" Руското държавно управление и персонално Владимир Путин носят наказателна и политическа отговорност за гибелта на своя най-виден конкурент Алексей Навални ", се споделя в резолюцията на Народното събрание, призната с 506 гласа в 705-местния парламент. Само девет депутати гласоподаваха срещу резолюцията.

Путин " би трябвало да бъде измамен под отговорност ", се споделя в резолюцията.

Депутатите също по този начин приканиха за " без значение и транспарантно интернационално следствие " на събитията към гибелта на Навални.

Освен това Народното събрание изиска от 27-те страни членки на Европейски Съюз да " засилят " поддръжката си за съветските политически пандизчии и да продължат да поддържат демократичната съпротива в Русия.

Погребението на Навални ще се състои на 1 март в московска черква.

На 28 февруари вдовицата му Юлия Навална съобщи пред Европейския парламент, че се притеснява, че събитието може да бъде помрачено от вълнения и арести.

Опозиционният водач стана прочут с помощта на акцията си против корупцията по върховете на администрацията на Путин.

През 2020 година Навални едвам оцеля при отравяне с нервнопаралитичното вещество " Новичок ", създадено в Съюз на съветските социалистически републики. След лекуване в Германия той се завърна в Русия през 2021 година и незабавно беше задържан, а след това хвърлен в пандиза.

По-късно същата година той получи най-високото отличие на Европейски Съюз за права - премията " Сахаров ".

Руските управляващи оповестиха, че Навални е умрял от " естествени аргументи ", откакто е изгубил схващане след разходка в арктическата си затворническа колония.

Това изказване беше отхвърлено от фамилията му, неговите поддръжници и западни публични лица. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР