Европейският парламент започва проверка по скандала с жеста на Ангел

...
Европейският парламент започва проверка по скандала с жеста на Ангел
Коментари Харесай

Европейският парламент започва проверка по скандала с жеста на евродепутата Ангел Джамбазки


Европейският парламент стартира инспекция по абсурда с жеста на Ангел Джамбазки

Започва специфична инспекция от Европейския парламент, след абсурда с жеста на българския евродепутат Ангел Джамбазки, наподобяващ нацистки привет.

Страсбург се готви за съществени наказания, а депутатът съобщи, че обвиняванията са погрешни и ще желае извинения.

Оспорваният жест на Ангел Джамбазки се появи поради тематиката за финансови наказания за стотици милиони евро против страни, неспазващи върховенството на закона. Вчера Европейският съд съобщи, че сходни наказания са законни. Очаквано, последва развълнуван спор в пленарната зала в Страсбург. И тъкмо тук Джамбазки подвигна ръка.

Това е нацистки привет, реагираха редица евродепутати. Българският им сътрудник пък през днешния ден изиска те да му се извинят.

От трибуната депутатът от Групата на консерваторите и реформистите съобщи, че решението за наказания е удар против Европа на нациите.

Последва бурно отрицание. И реакция на Джамбазки, наподобяващ нацистки привет.

Незабавно реагира председателката Роберта Мецола.

„ Нацистки привет в Европейския парламент е неприемлив за мен – вечно и където и да било. Това ме наскърбява и наскърбява всички в Европа. Ние пазиме противоположното. Ние сме къщата на демокрацията. Този жест идва от най-мрачната част на историята ни и би трябвало да остане там “, уточни тя.

„ Прави се международна вест от нелепост “, съобщи този следобяд в пленарната зала Ангел Джамбазки.

„ Когато съм правил неточности в този парламент и когато някой се е чувствал обиден, постоянно съм се извинявал. Но вчерашният случай не е подобен. Във вчерашния случай, в който аз просто поздравих вашата сътрудник, която водеше съвещанието и й демонстрирах с ръка, че разбирам какво ми споделя, беше интерпретирана надълбоко неправилно, извънредно погрешно и беше направена международна вест “, сподели евродепутатът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР