Европейският парламент забрани достъп на всички руски лобисти до помещенията

...
Европейският парламент забрани достъп на всички руски лобисти до помещенията
Коментари Харесай

ЕП забрани на руски лобисти да влизат в сградата

Европейският парламент забрани достъп на всички съветски лобисти до пространствата му, с цел да не популяризират " пропагандата " на Москва за войната на Русия в Украйна, съобщи неговият ръководител. " Представителите на съветски компании към този момент нямат право да влизат в пространствата на Европейския парламент ", съобщи Роберта Мецола в Twitter. " Не би трябвало да им даваме никакво пространство, с цел да популяризират своята агитация и подправени, токсични разкази за нашествието в Украйна ", сподели тя.

Мецола прикани всички останали институции на Европейски Съюз, в това число Европейската комисия и Европейския съвет, да последват образеца ѝ. Говорител на Народното събрание съобщи, че възбраната е в отговор на това, че " Русия основава и популяризира подправени разкази за войната в Украйна по голям брой канали, в това число посредством държавни компании ". Забраната се отнася за съветски компании, които са включени в листата на наемащи лобисти в Европейски Съюз, както и за тези, които са включени в черния лист на блока със наказания.

През 2015 година Народното събрание забрани на съветските дипломати да влизат в неговите пространства, които включват камари и пристройки в Брюксел и френския град Страсбург, в отговор на това, че Москва забрани на няколко политици от Европейски Съюз да се изричат остро за анексирането на Крим. Германският евродепутат Ерик Марквардт от Зелените приветства възбраната, като съобщи, че " изключително петролните и газовите лобисти ", работещи от името на съветски компании, са се опитвали да " популяризират агитация и дезинформация " през последните месеци. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР