Европейският парламент смята да поиска от председателката на френското Национално

...
Европейският парламент смята да поиска от председателката на френското Национално
Коментари Харесай

Европарламентът ще поиска от Льо Пен и колегите й да върнат 617 000 евро

Европейският парламент счита да изиска от председателката на френското Национално обединяване Марин льо Пен и от нейни сътрудници от партията да възстановят непозволено получени суми, съобищ Дойче веле. По данни на организация AFP, става дума за 617 хиляди евро.

През март френската прокуратура е получила от Европейската работа за битка с измамите OLAF отчет във връзка с Марин льо Пен, в който става дума за " корист с доверие " и нецелево консумиране на средства. Обект на съмненията са самата Льо Пен, нейният татко Жан-Мари льо Пен, сподвижникът му Бруно Голниш и някогашен сътрудник на Марин льо Пен - Луи Елиот. Смята се, че те са употребявали получените от Европарламента средства за национални политически цели и персонални разноски.

Посочва се, че от 2004 година до 2017 година Марин льо Пен е присвоила към 137 хиляди евро от Европарламента. По данни на „ Le Figaro “, през 2010 година тя е похарчила 5000 евро за хотел на 13 членове на партията й, които са взели участие в конференция за европейските райони. По думите на един от тях, те в реалност са се събрали, с цел да разискват вътрешнопартийни каузи. Той е разказал пред следователите, че Льо Пен е сложила флага на Европейски Съюз, с цел да се снима пред него, а след това е споделила на сътрудниците си да махнат „ тази отврат “.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР