Европейският парламент ще приеме тази седмица резолюция, в която отново

...
Европейският парламент ще приеме тази седмица резолюция, в която отново
Коментари Харесай

ЕП отново призовава за отпадане на визите за САЩ

Европейският парламент ще одобри тази седмица резолюция, в която още веднъж приканва за реализиране на взаимно задоволително решение по въпроса с визите , налагани от Съединени американски щати на жители на Европейски Съюз.

Според Екологичен потенциал е нужен " деен дипломатически ангажимент ", с цел да отпаднат визите за жителите на България, Румъния, Хърватия и Кипър. Предвижда се на следващия ден евродепутатите да приветстват отпадането на визите за жителите на Полша, както и потвърждението, че Хърватия дава отговор на всички условия да получи същото облекчение. В отчета се насочва апел Съединени американски щати да ускорят процеса за цялостното отпадане на визите за всички жители на Европейски Съюз.

В сряда евродепутатите ще обсъдят повишението на цените на силата , както и работата по националните проекти за икономическо възобновяване, финансирани с европейския бюджет. Те ще одобряват отчет, в който приканват за продължение на европейската помощ, обезпечавана на Турция за справяне с бежанците. В документа се регистрира, че до края на предходната година за Анкара от Европейски Съюз са били обезпечени 7.7 милиарда евро за тази цел.

Тази вечер Екологичен потенциал ще прегледа отчет на евродепутата Петър Витанов (БСП/СД) за приложението на изкуствения разсъдък в наказателното право. В отчета се приканва за мораториум върху използването на лицевото различаване за правоприлагане. Отчита се, че изкуственият разсъдък е потребен за откриване на финансови и кибер закононарушения, само че включва различаване на речта, технологии за четене по устните, прогнозиране, качества за откриване на държание. В правосъдната система тези качества може да се употребяват при изчисляването на възможност за наново осъществяване на закононарушение и при установяване на изпитателния период, или при вземането на решение за присъдата, се показва в отчета.

В четвъртък евродепутатите ще обсъдят отчет на Елена Йончева (БСП/СД) за организацията на Европейски Съюз по убежището. Новата европейска организация бе обособена по-рано тази година и се планува да оказва помощ на страните от Европейски Съюз при преместването и разселването на мигранти и бежанци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР