Европейският парламент ще гласува на пленарно заседание в Страсбург номинацията

...
Европейският парламент ще гласува на пленарно заседание в Страсбург номинацията
Коментари Харесай

ЕП ще гласува на пленарно заседание в Страсбург номинацията на Илиана Иванова за еврокомисар

Европейският парламент ще гласоподава на пленарно съвещание в Страсбург номинацията на Илиана Иванова за еврокомисар по нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта.

Миналата седмица Иванова беше изслушана от отрасловите комисии  по индустрия, проучвания и енергетика и по просвета в Европейския парламент.

След като получи утвърждението на нейните членове, на идващия ден председателският съвет,

в който влизат ръководителят на Европарламента Роберта Мецола и водачите на политическите групи, разгласи, че слага кандидатурата й на дефинитивно гласоподаване от всички евродепутати.

Изненади не се чакат, тъй че Иванова евентуално ще получи утвърждението и на пленарната сесия през днешния ден.

В изказването си пред двете комисии предходната седмица тя съобщи, че пейзажът на проучванията и нововъведенията в Европейски Съюз остава фрагментиран, вложенията в него са под задачата от 3 на 100 от Брутният вътрешен продукт и даде обещание, че в случай че бъде назначена на поста, ще направи всичко по силите си, с цел да помогне тя да бъде реализирана.

Иванова ще наследи на поста Мария Габриел, която сега е вицепремиер и министър на външните работи. Мандатът на тази Комисия изтича следващата година.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР