Европейският парламент ще гласува на 10 април пакет, включващ по-строги

...
Европейският парламент ще гласува на 10 април пакет, включващ по-строги
Коментари Харесай

ЕС затяга мерките за предоставяне на убежище и миграция

Европейският парламент ще гласоподава на 10 април пакет, включващ по-строги правила за даване на леговище и миграция в Европейския съюз , съобщи ДПА, като се базира на неговата пресслужба.

Агенцията отбелязва, че това ще стане след години на вътрешнополитически неразбирателства в Европейски Съюз.

В основата на законодателството стои система за наложителна съпричастност, която ще изисква всички страни членки на съюза да поемат под някаква форма отговорност при разглеждането на молбите за даване на леговище .
 а
Ако дадена страна от Европейски Съюз не желае да одобри хора, подали молби за леговище, тя ще би трябвало да даде различна помощ, да вземем за пример финансова поддръжка под формата на вноски в специфичен фонд за подкрепяне.

Освен това страните членки , в които има доста нарастване на броя на молбите за леговище, ще имат право да изискат претендентите да бъдат разпределени в други страни от Европейски Съюз .



Държавите ще могат да избират сред разселването на претендентите за леговище, даването на финансови вноски в общия бюджет за миграцията или оказване на поддръжка на страните, подложени на миграционен напън, се прецизира в известието на Екологичен потенциал.

Най-противоречивата част от законопроекта планува основаването на уреди по границите в Европейски Съюз, в които претендентите за леговище да бъдат настанявани и подлагани на бърза инспекция . След това тези, за които бъде открито, че не дават отговор на изискванията за престояване, ще бъдат експулсирани.

Редица неправителствени организации подлагаха на критика пакета, потвърждавайки, че той подкопава правата на индивида , и се притесняват, че граничните уреди ще основат предпоставки за систематично задържане на претенденти за леговище, отбелязва ДПА.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР