Европейският парламент реши да отмени всички гласувания по време на

...
Европейският парламент реши да отмени всички гласувания по време на
Коментари Харесай

Европарламентът отменя гласуванията заради коронавируса

Европейският парламент реши да анулира всички гласувания по време на почналата през днешния ден месечна пленарна сесия и да я редуцира на половина. Това заяви ръководителят му Давид Сасоли след изключително събиране на политическите групи.

Причината е, че в пленарната зала не може да се обезпечи препоръчваното от здравните управляващи разстояние от най-малко един метър сред местата на депутатите, с цел да не се заразяват един от различен с ковид, написа dnes.bg.

Още при откриването на съвещанието Сасоли помоли присъстващите депутати да седят най-малко през място в пленарната зала.

Мартенската сесия, която към този момент беше преместена от Страсбург в Брюксел, ще продължи единствено във вторник вместо цяла седмица.

“Ние желаеме Народното събрание да бъде отворен и работещ, само че би трябвало да бъдем внимателни и да ограничим до най-малко събитията в постройките му ”, заяви Сасоли в понеделник.

Вместо цялостния дневен ред, контрактуван сред политическите групи, ще има единствено четири дебата - за 8 март, за ковид, за миграционната рецесия в Гърция и за многогодишния бюджет на Европейски Съюз. Всички останали въпроси и гласувания се отсрочват за идната сесия, която към този момент е планувана за първата седмица на април.

Според разпоредбите на Народното събрание отдалеченото гласоподаване е невероятно. За момента няма и техническа опция да се провежда гласоподаване по интернет, заяви представител на Европарламента.

“Това е сложен миг за Народното събрание и всички политически групи би трябвало да способстват за интегритета му. Парламентът би трябвало да продължи да работи, тъй че би трябвало да останем на местата си ”, прикани Сасоли.

По-рано в понеделник третата по величина група в Народното събрание - на либералите, настоя за анулацията на сесията, поради огромния здравен риск. Решението обаче е било, че евродепутатите, които решат да участват, да имат опция да проведат най-важните диспути с Еврокомисията и с Европейския бюджет.

Сасоли предложи на евродепутатите, които са в Брюксел, да останат в града и да не пътуват, защото по думите му, сега пътуването е измежду най-високите опасности за разпространение на болестта.

В четвъртък вечер той изненадващо реалокира мястото на пленарната сесия от Страсбург в Брюксел като се базира на прекомерно огромен риск от пътуването на стотици чиновници с влакове и самолети за съвещанието.

Междувременно Белгия разгласи, че е влезнала във втората фаза на ковид епидемията, когато болестта се трансферира от човек на човек, без заболелите да са пътували до някоя от рисковите зони. Потвърдени са 39 нови вирусоносители, с което броят им става 240. Седем от новозаболелите са в Брюксел, измежду тях и чиновник на НАТО, чиято централа също е в белгийската столица.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР