Европейският парламент призовава световната общност за нова световна война с

...
Европейският парламент призовава световната общност за нова световна война с
Коментари Харесай

Володин: Вместо да призовава за ядрена война, по-добре Европейският парламент да се саморазпусне

Европейският парламент приканва международната общественост за нова международна война с настояването си да се анулира възбраната за нанасяне на удари по Русия. Евентуалната война ще включва потреблението на нуклеарни оръжия. Преди да се вземе такова решение обаче, е належащо да се напомнят годините на Втората международна война и Сталинградската борба, в която починаха милиони хора. Това заяви ръководителят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин.



„ Това, за което приканва Европейският парламент, води до международна война с потребление на нуклеарни оръжия. Преди да вземе такова решение, трябваше да си спомнят уроците от Втората международна война “, съобщи Володин в Телеграм.

Той означи, че по време на битката против фашизма са починали към 27 милиона жители на Съюз на съветските социалистически републики. Според ръководителя на Държавната дума руснаците знаят какво е война.

Вячеслав Володин напомни загубите на Англия и Съединени американски щати през същия интервал. Те са изгубили по-малко от 800 000 души, до момента в който загубите на Русия в борбата за Сталинград през 1942-1943 година възлизат на 1 130 000 души. След такива числа, съгласно Володин, Европейският парламент би трябвало да се саморазпусне.

По-рано Европейският парламент призова страните от неотложно да анулират всички ограничавания за потреблението от Украйна на западни оръжия за нанасяне на удари по военни обекти в Русия. Според парламентаристите съществуващите ограничавания пречат на Киев да упражнява правото си на самоотбрана и вършат страната по-уязвима за набези.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР