Европейският парламент прие в четвъртък своя доклад за 2018-2019 г.

...
Европейският парламент прие в четвъртък своя доклад за 2018-2019 г.
Коментари Харесай

Евродепутатите предупреждават за влошаване на основните права в ЕС

Европейският парламент одобри в четвъртък своя отчет за 2018-2019 година по отношение на положението на, като дефинира голям брой проблематични области. Докладът беше признат с 330 гласа „ за “, 289 гласа „ срещу “ и 65 гласа „ въздържал се “.
Евродепутатите изрично осъждат напъните на някои страни членки за намаляване на и и акцентират още веднъж незабавната нужда от механизъм на Европейски Съюз за демокрацията, правилата на и главните права. Те показват офанзивите против свободата, независимостта и плурализма на медиите, като акцентират демократичната роля на публицистите и лицата, подаващи сигнали за нередности. Освен това те приканват страните членки да се въздържат от приемане на закони, които лимитират свободата на събранията, и да сложат завършек на непропорционалната и силова интервенция на правоприлагащите органи.
Защита на хората в неравностойно състояние
Уязвимите групи (по-специално дамите,, възрастните хора, децата, мигрантите, ромите и ЛГБТИ+ лицата) са непропорционално наранени от съкращенията на държавните разноски, декларират евродепутатите и приканват за политики, които регистрират. Те също притеглят вниманието върху смисъла на справедливия екологичен преход, отбраната на младежите, за които цените на жилища са недостъпни, и децата живеещи в беднотия.
Докладът осъжда „ проведените враждебни реакции “ против и правата на дамите, в това число половото и репродуктивното здраве и права, наблягайки правото на достъп до модерни противозачатъчни способи и безвредни и законни аборти. Категорично се осъжда обезпокоително високият % на убийствата на дами в Европейски Съюз и сегрегацията на дамите от ромски генезис в здравните заведения за бременност и майчинство. Евродепутатите приканват за незабавна възбрана на тази дискриминационна процедура, както и за средства за правна отбрана за жертвите на насилствена дезинфекция.
 Екологичен потенциал: Приложенията за следене би трябвало да са доброволни и недискриминационни Екологичен потенциал: Приложенията за следене би трябвало да са доброволни и недискриминационни
Гражданите се нуждаят от отбрана на персоналните данните и защитни ограничения за дискретност във връзка с новите приложения за смарт телефони, и...
Парламентът показва дълбока угриженост във връзка със сведенията, че лицата, търсещи леговище, са подложени на принудително отбиване, както и по отношение на филантропичното състояние в горещите точки. Заплахите, арестите и наказателните производства против организации и лица за даване на филантропична помощ би трябвало да бъдат прекъснати. Трябва също да бъдат основани и филантропични визови стратегии.
Борба с екстремизма
Евродепутатите предизвестяват, че изявленията, подбуждащи към ненавист, и другите се възстановяват освен от екстремисти, само че и от избрани държавни представители или политически водачи. Те приканват за ефикасна възбрана на неофашистките и неонацистките групи. Те също по този начин осъждат всички набези против християни и приканват за равно отнасяне в Европа и по света след нападенията в християнски храмове.
В допълнение Парламентът: акцентира връзката сред, корупцията и свободата на изложение, центровете за задържане, достъпа до обществени права и ; показва угриженост по отношение на свиващото се пространство на гражданското общество; предизвестява за рисковете, свързани със законите за битка с тероризма, и осъжда злоупотребата със законодателство за потушаване на законни разногласия; акцентира рисковете, свързани с потреблението на изкуствен интелект и обработването на данни за операция на поведението; и акцентира изискванията в пандизите, като приканва за общи стандарти на Европейски Съюз в сходство с интернационалното право. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР