Европейският парламент прие резолюция, в която се казва, че Европейският

...
Европейският парламент прие резолюция, в която се казва, че Европейският
Коментари Харесай

ЕП гласува в подкрепа на присъединяването на Украйна към ЕС

Европейският парламент одобри резолюция, в която се споделя, че Европейският съюз би трябвало да стартира подготовка на договарянията за присъединение на Украйна към съюза. В документа се акцентира, че процесът на присъединение на Украйна към Европейски Съюз би трябвало да се основава на заслуги и осъществяване на промени.

" Парламентът приканва държавите-членки на Европейски Съюз да усилят и ускорят военната си помощ за Киев, по-специално даването на оръжие, както и нужната политическа, икономическа, инфраструктурна, финансова и филантропична поддръжка ", се споделя в извлечение от резолюцията, представено на уеб страницата на Европейския парламент.

В документа, признат в навечерието на срещата на върха Украйна-ЕС, се акцентира и смисъла на усилването на глобите против Русия. По-специално, цялостно ембарго върху вноса на изкопаеми горива от Русия и отвод от употреба на газопровода " Северен поток ".

През ноември Европейската комисия позволи присъединение на Украйна към Европейски Съюз до 2024 година По-рано през днешния ден Европейският съюз контракти седми пакет за поддръжка на Украйна и спомагателна финансова помощ на обща стойност 545 млн. евро. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР