Европейският парламент прие днес призив за незабавна забрана на вноса

...
Европейският парламент прие днес призив за незабавна забрана на вноса
Коментари Харесай

ЕП поиска незабавна забрана на вноса на руски въглища, газ, нефт

Европейският парламент одобри през днешния ден апел за незабавна възбрана на вноса от Русия на въглища, газ, нефт и нуклеарно гориво. Призивът бе утвърден с 413 гласа, 93 " срещу " и 46 въздържали се.

Евродепутатите настоятелно приканват страните в Европейски Съюз да прекратят съдействието с съветски сдружения по съществуващи и нови нуклеарни планове, в това число във Финландия, Унгария и България , при които съветските специалисти може да бъдат сменени със западни експерти, и последователно да преустановят потреблението на услугите на " Росатом ".

В утвърждения документ се упорства за спомагателна военна поддръжка за Украйна и за цялостно изключване от системата за интернационалните разплащания SWIFT на съветските банки . Отправен е апел институциите на Европейски Съюз да работят за опцията Украйна да стане претендент за присъединение към Общността. 

Евродепутатите показват отвращение от зверствата на съветските въоръжени сили и упорстват причинителите на военни закононарушения да бъдат подведени под отговорност , се показва в известие на Екологичен потенциал.

Според евродепутатите е належащо подготвянето на стратегия за постепенна анулация на глобите, в случай че Русия предприеме стъпки за възобновяване на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на интернационално приетите й граници и отдръпна изцяло военните си елементи от украинска земя.

Екологичен потенциал приканва ръководителите на Европейски Съюз да изключат Русия от Г-20 и от други многостранни организации, в това число Комитета на Организация на обединените нации по правата на индивида, Интерпол, Световната комерсиална организация, ЮНЕСКО.

Евродепутатите упорстват да се забрани на всички плавателни съдове, свързани с Русия, да влизат в териториалните води и да дебаркират в пристанищата на Европейски Съюз , да се наложи възбрана на товарния авто транспорт от и до Русия и Беларус. Те чакат да се изземе имуществото на съветски чиновници или олигарси, свързани с режима на президента Владимир Путин, техните медиатори и подставени лица, както и на жителите на Беларус, свързани с режима на непризнатия от Европейски Съюз президент Александър Лукашенко.

Екологичен потенциал показва очакване глобите против Беларус да бъдат равностойни на тези, въведени против Русия. 

Екологичен потенциал приканва за основаването на специфичен арбитражен съд на Организация на обединените нации за закононарушенията в Украйна .

Мнозинството декларира, че доставките на оръжия би трябвало да продължат и увеличени, с цел да се даде опция на Украйна да се пази. 

Евродепутатите упорстват за обезпечаване на безвредни филантропични коридори за евакуация на цивилните украинци, бягащи от обстрел. Те осъждат съветските изказвания, с които се внушава опция за прибягване до оръжия за всеобщо заличаване, и означават, че всяко сходно деяние би довело до допустимо най-тежките последствия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР