Европейският парламент поиска с незаконодателна резолюция от Европейската комисия да

...
Европейският парламент поиска с незаконодателна резолюция от Европейската комисия да
Коментари Харесай

ЕП иска изучаване на езика на определени малцинства в училище

Европейският парламент изиска с незаконодателна резолюция от Европейската комисия да изготви инструкция за минимални стандарти за малцинствата в Европа. " За " гласоподаваха 489 депутати, 112 бяха " срещу ", а 73 - " въздържал се ".
Според евродепутатите, страните на Европейски Съюз би трябвало да подсигуряват равни културни, езикови и просветителни права на националните малцинства, които съставляват 8% от жителите на Европейски Съюз. В резолюцията те акцентират потребността от промяна на системата на Европейски Съюз за отбрана на малцинствата, която би трябвало да бъде съпроводена от оценка на политиките в страните членки в тази област.
Защита и разпространение на малцинствените езици
Около 10% от популацията на Европейски Съюз понастоящем приказва малцинствен език. Затова Екологичен потенциал предизвиква Европейската комисия и страните членки да подхващат ограничения, с които да подсигуряват, че районните и малцинствени езици са показани в образователните стратегии и медиите.
Правата на ромите
Резолюцията показва угриженост заради броя на ромите без поданство в Европа, които постоянно биват маргинализирани. Евродепутатите приканват страните членки да сложат завършек на случаите с неналичието на поданство на тази малцинствена група, с цел да подсигуряват, че те могат да се употребяват с главните си човешки права.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР