Европейският парламент критикува Европейската комисия за липсата на действия срещу

...
Европейският парламент критикува Европейската комисия за липсата на действия срещу
Коментари Харесай

Евродепутати: ЕК се провали в борбата с корупцията

Европейският парламент подлага на критика Европейската комисия за неналичието на дейности против корупцията в България. Поводът за дебата бяха американските наказания по закона " Магнитски " за трима български жители.

Важна е процедурата, с цел да няма несъстоятелни упования. Комисията по цивилен свободи на Екологичен потенциал настоя да разбере дали Брюксел има намерение да е по-строг против корупцията и каква ще е ролята на новата Европейска прокуратура. Подобен ход изисква просто вербален отговор на този стадий.

Европа би трябвало да се разсъни и да санкционира корупцията, Европейска комисия е мудна и прекомерно внимателна, обявиха евродепутати.

„ Много от вас желаеха Европейска комисия да е по-активна. Съгласна съм с вас. Комисията обаче няма компетенциите да води престъпни следствия, само че Европейската прокуратура има и службата за битка с измамите, имат ОЛАФ “, съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон.

Парламентът настояваше да чуе реакцията на Брюксел, откакто трета страна като Съединени американски щати, съдружник на Европа, постанова санкции на нейни жители.

Българските евродепутати от ГЕРБ, член на ЕНП, се въздържаха от коментар. Реагираха сътрудниците им от другите политически сили.

„ Имаме дълбоки подозрения, подкрепени с съответни доказателства, че това, което се изнася в общественото пространство във връзка с господин Пеевски, е погрешно, несъответстващо и не дава отговор на истината “, съобщи Илхан Кючук от „ Обнови Европа! “.

За Петър Витанов от Прогресивен алианс на социалисти и демократи е било значимо да схвана кое е вярното: дали Съединени американски щати са били извънредно подведени или Европейска комисия е стояла със крепко стиснати очи за обстановката в България.

Представители на парламентарната комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, инициирала днешния спор, ще посетят България до няколко дни.

След получения вербален отговор през днешния ден от страна Европейска комисия, най-малко на доктрина, евродепутатите могат да подхващат идващ ход и упорстват за приемане на резолюция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР