Европейският парламент гласува да одобри забраната за нови продажби на

...
Европейският парламент гласува да одобри забраната за нови продажби на
Коментари Харесай

ЕС премина последната пречка: Забранява нови продажби на бензинови и дизелови коли от 2035 г.

Европейският парламент гласоподава да утвърди възбраната за нови продажби на бензинови и дизелови коли с въглеродни излъчвания до 2035 година, преодолявайки последното законодателно затруднение за тази цел.

Страните членки на Европейски Съюз към този момент утвърдиха законодателството и в този момент публично ще го одобряват като закон, макар съпротивата на консервативните евродепутати, най-голямата група в Народното събрание.

Поддръжниците на законопроекта твърдяха, че той ще даде на европейските производители на коли ясна времева рамка, в която да преминат към производството към електрически транспортни средства с нулеви излъчвания.

Това от своя страна ще поддържа амбициозния проект на Европейския съюз да стане „ климатично неутрална “ стопанска система до 2050 година с нулеви чисти излъчвания на парникови газове.

Позволете ми да Ви припомня, че сред предходната година и края на тази година Китай ще пусне 80 модела електрически коли на интернационалния пазар “, предизвести евродепутатите вицепрезидентът на Европейски Съюз Франс Тимерманс. Това са положителни коли. Това са коли, които ще бъдат все по-достъпни и ние би трябвало да се конкурираме с това. Не желаеме да отстъпим тази значима промишленост на външни хора “, сподели той. 

Но съперниците настояват, че промишлеността не е подготвена за такова трагично спиране на производството на транспортни средства с мотори с вътрешно горене - и че стотици хиляди работни места са застрашени.

Нашето предложение е... да оставим пазара да реши коя технология е най-хубавата ни за реализиране на нашите цели “, сподели евродепутатът Йенс Гизеке, член на дясноцентристката Европейска национална партия.

Гизеке разгласи, че причините на Зелените и социалистическите евродепутати, че електрическите коли са по-евтини за ръководство, са станали „ невалидни “ заради рецесията с възходящите разноски за сила.

В Германия 600 000 души работят за производството на такива коли, тези работни места са изложени на риск “, съобщи той, призовавайки Европейската комисия да премисли проектите си за разширение на възбраната и за камиони и рейсове.

Противниците също настояват, че автомобилните акумулатори се създават в чужбина от европейските съперници като Съединените щати, само че Тимерманс счита, че с помощта на подкрепяните от Европейски Съюз вложения европейското произвеждане ще се усили.

Законът беше признат от Народното събрание в Страсбург с 340 гласа „ за “, 279 „ срещу “ и 21 „ въздържал се “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР