Европейският парламент (ЕП) остро осъжда руската агресия срещу Украйна, каза

...
Европейският парламент (ЕП) остро осъжда руската агресия срещу Украйна, каза
Коментари Харесай

Роберта Мецола осъди руската инвазия в Украйна

Европейският парламент (ЕП) остро осъжда съветската експанзия против Украйна, сподели ръководителят на институцията Роберта Мецола, изказвайки се на изключителна сесия, отдадена на съветската инвазия в Украйна, осведоми украинското издание " Зеркало недели ".

" Днес сме в тъмната сянка на войната на Путин. Война, която не сме предизвикали. Война, която не сме почнали. Възмутително навлизане на суверенна, самостоятелна страна. От името на Европейския парламент съдя съветската военна експанзия против Украйна най-категорично и показвам взаимност с всички ранени и всички починали ", сподели тя.

" Струва си да пазиме нашия метод на живот. Струва си цената. За идващото потомство, за всички тези в Украйна и по света, които имат вяра в Европа. За всички, които желаят да бъдат свободни! " - по този начин стартира обръщението си Мецола, представена от изданието EU Observer.

Тя дефинира нашите четири значими правилото за бъдещето на Европейския съюз:

Първо, Европа не може повече да разчита на кремълския газ. " Трябва да удвоим още веднъж напъните си за диверсификация на нашите енергийни системи към Европа, която към този момент не се преценява с волята на автократите. Това ще сложи нашата енергийна сигурност на по-здрава основа. "

Второ, Мецола сподели, че Европа към този момент не може да приема задушевно парите на Кремъл и да се преструва, че няма за това няма никакви ограничавания. " Олигарсите на Путин и тези, които го финансират, към този момент не би трябвало да могат да употребяват своята финансова мощност, с цел да се крият зад маскировката на честност в нашите градове, общности или нашите спортни клубове. "

Трето, " вложенията в нашата отбрана би трябвало да подхождат на нашата изразителност ". Председателят на Екологичен потенциал акцентира, че " Европа би трябвало да предприеме стъпки, с цел да има същински съюз за сигурност и защита. През последната седмица показахме, че това е допустимо и желателно и най-много е належащо. "

Четвърто, Мецола приказва за значимостта на битката с акцията за дезинформация на Кремъл. " Призовавам обществените медии и софтуерните колоси да поемат съществено отговорността си и да схванат, че няма неутрална зона сред пожарникарите и пожара. "

Тя благодари на украинския президент Володимир Зеленски, че сподели на света какво значи да се изправиш против експанзията и съобщи, че Европейският парламент признава европейската вероятност на Украйна. " Както ясно се показва в нашата резолюция, ние приветстваме молбата на Украйна за статут на претендент и ще работим за тази цел. Трябва да погледнем бъдещето дружно. "

На 28 февруари президентът на Украйна подписа заявление за присъединение на Украйна към Европейския съюз.

Премиерът на Словакия Едуард Хегер сподели, че Европа в този момент работи в нова парадигма, при която на Украйна би трябвало да бъде препоръчан " специфичен път " към интеграция и е належащо да се употребяват " нови принадлежности ", с цел да се помогне на тази източноевропейска страна.

На собствен ред ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също сподели, че Украйна би трябвало да стане пълновръстен член на Европейския съюз, а доверието в съветския президент Владимир Путин е " изцяло изгубено ".
ТЕМА преди 17 минути 349 преди 23 минути 601 преди 44 минути 817
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР