Европейският орган по лекарствата даде разрешение за одобрение на още

...
Европейският орган по лекарствата даде разрешение за одобрение на още
Коментари Харесай

ЕМА одобри още две лекарства за COVID-19

Европейският орган по медикаментите даде позволение за утвърждение на още две медикаменти за лекуване на ковид.

Xevudy и Kineret са предложени за приложимост, заяви ЕМА. Комисията на Европейски Съюз към момента би трябвало да даде дефинитивно позволение, само че това се смята за условност.

По този метод броят на медикаментите, утвърдени за приложимост в Европейски Съюз за лекуване на пациенти с COVID-19, ще нарасне на пет.

Xevudy на производителите GlaxoSmithKline и Vir Biotechnology може да предотврати утежняването на признаците при пациенти на 12 и повече години. Лабораторните проучвания демонстрират, че Xevudy е ефикасен и против разновидността Омикрон. Експертите на ЕМА към този момент дадоха позитивно мнение за лекарството и то към този момент се предписва за приложимост в някои държави-членки на Европейски Съюз.

Kineret на шведския производител Orphan Biovitrum AB към този момент е утвърден в Европейски Съюз като средство за лекуване на други възпалителни положения. Според ЕМА лекарството може да понижи възпалението и да предотврати тежки увреждания на дихателните пътища и при пациенти с Covid-19.

Комисарят по опазването на здравето на Европейски Съюз Стела Кириакидес приветства рекомендациите на ЕМА.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР