Европейският надзорен орган по защита на данните призова шпионския софтуер

...
Европейският надзорен орган по защита на данните призова шпионския софтуер
Коментари Харесай

Искат забрана на шпионския софтуер Пегас в ЕС

Европейският контролен орган по отбрана на данните прикани шпионския програмен продукт "Пегас " на израелска компания и сходни на него да бъдат неразрешени в Европейски Съюз.

"Забраната за създаване и внедряване на шпионски програмен продукт с опциите на "Пегас " в Европейски Съюз би била най-ефективният метод за отбрана на нашите съществени права и свободи ", се споделя в изказването на органа.

Твърди се, че десетки хиляди хора по света може да са били следени от "Пегас ", троянски кон за мобилните телефони.

"Пегас " е един от многото сходни софтуери, само че има една разлика, която го прави един от най-опасните - той към този момент заразява и iphone мобилни устройства, като това постоянно се реализира в уязвимости на приложения ", това сподели за „ Твоят ден “ етичният хакер Ростислав Петров.

"Досега такива софтуери заразяваха единствено Android, само че в този момент към този момент това не е по този начин ", означи още той.

"Жертвата може да бъде подмамена да кликне на развален линк, които могат да бъдат публикувани през Viber, WhatsApp и други сходни, той може да бъде конфигуриран даже и посредством пропуснато повикване ", предизвестява Ростислав Петров.

Когато този програмен продукт се конфигурира, той разполага с цялата информация в телефона и приложенията, могат да бъдат откраднати данни, файлове, SMS.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР