Eвропейският комитет на регионите разработва инициативата Размисъл за Европа“, която

...
Eвропейският комитет на регионите разработва инициативата Размисъл за Европа“, която
Коментари Харесай

Комитетът на регионите пита онлайн гражданите по места как си представят бъдещето на Европа

Eвропейският комитет на районите създава самодейността „ Размисъл за Европа “, която планува да бъде чуто мнението на жителите за това по какъв начин те си показват бъдещето на Европа. Данните от изследването ще бъдат употребявани за изготвянето  през 2018 година на локална вероятност. Година по-късно ще се състои и срещата на районните водачи. Тези решения бяха взети на пленарната сесия на Европейския комитет на районите, в която взе участие и Николай Зайчев от ЕНП - пълновръстен представител на българските локални управляващи в Комитета на районите. За предаването „ Събота 150 “ по „ Хоризонт “ той показа:

Ние от комитета на районите представляваме и даваме вероятността на елементарните хора. Ние сме представителите на локалните районни органи, на тези, които всекидневно контактуват с европейците и с нашите съграждани във всички страни на всички равнища. На процедура, локалните управляващи дават най-вече услуги на своите жители, респективно  ние прилагаме и самото европейско законодателство. В общините и в районите се работи по европейски планове със средства на Европейски Съюз. Затова е значимо да има двупосочна посока на въздействие и на отношение - от европейско ниво към локално и назад, по този начин, че там е нашето място.

Регионите първи чуват гласа на Европа и европейските средства доближават до всеки един от нас, което постанова нуждата Европа да може да чуе това, което би трябвало да направи по добре, с цел да има разговор в Съюза, категоричен е Зайчев:

В рамките на тази инициатива всички членове на комитета беседваме с нашите съграждани, с цел да имаме и противоположна връзка. Подготвяната паневропейска онлайн анкета е формирана от набор въпроси за бъдещето на Европа и има за цел да събере информация от жителите. В резултат на това, Уомитетът ще има своята визия за бъдещето на Европа, за локалната и районната вероятност за 2018 година като, несъмнено, по-късно следва и среща на високо ниво на локалните районни водачи през първото тримесечие на 2019 година. В тази анкета всеки може да уточни кои са главните проблеми на неговия район. Тя може да бъде открита на страницата на комитета на районите.

Досега 24% от участниците  в онлайн-анкетата са от България, уточни Зайчев

Те са показали като главен проблем политиката за младежта. Анкетата демонстрира, че българинът разчита на първо място на националното държавно управление да му взема решение проблемите и чак на второ място идва Европейски Съюз. По световните проблеми, хората считат, че локалните управляващи имат по-малки благоприятни условия за въздействие. Тази наклонност е даже по мощно изразена в целия съюз. От обработените досега анкети прави усещане, че 79% от далите отговор българи считат, че няма задоволително взаимност сред страните в съюза. За Европейски Съюз, като цяло, процентът е по-висок - 80% или малко по-висок.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР