Европейският комисар по здравеопазването Стела Кириакидис каза на здравните министри

...
Европейският комисар по здравеопазването Стела Кириакидис каза на здравните министри
Коментари Харесай

ЕК съветва държавите в съюза да се готвят за четвърта доза от ковид ваксините

Европейският комисар по опазването на здравето Стела Кириакидис сподели на здравните министри от Европейския съюз, че страните членки би трябвало да се готвят за слагане на четвърта доза ваксина против COVID-19, предава Ройтерс.

Лекарственият регулатор на Европейски Съюз съобщи тази седмица, че би било рационално хората със мощно отслабен имунитет да получат четвърта доза, само че че са нужни още доказателства.

" Ако имаме безапелационни данни за това дали е нужна четвърта доза, е належащо да сме подготвени да действаме ", сподели Кириакидис на министрите по видеоконферентна връзка. Срещата беше незабавно проведена от държавното управление на Франция, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, и се концентрира върху въпроса дали е нужна четвърта доза и върху приспособените ваксини за разнообразни разновидности на ковид.

След видеоконференцията Кириакидис съобщи в туитър, че приоритет би трябвало да бъде имунизацията на неимунизираните, които съставляват към една четвърт от популацията на Европейски Съюз.

Унгария и Дания от страните в съюза към този момент взеха решение да слагат четвърта доза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР