Европейският комисар по вътрешни работи Илва Йохансон заяви, че поляризацията

...
Европейският комисар по вътрешни работи Илва Йохансон заяви, че поляризацията
Коментари Харесай

ЕС: Има огромен риск от атентати по Коледа

Европейският комисар по вътрешни работи Илва Йохансон съобщи, че поляризацията в обществото, породена от войната сред Израел и Хамас, усилва риска от принуждение, заяви Би Би Си.
Нейните забележки пристигнаха дни, откакто екскурзиант беше смъртоносно намушкан с нож в Париж.

Европейски Съюз ще даде спомагателни 30 млн. евро за спомагателна сигурност, съобщи Йохансон.

Тя не посочи дали е имало някаква съответна информация, която е довела до предизвестието.

" Видяхме го неотдавна в Париж, само че за жалост сме го виждали и по-рано ", добави тя преди срещата на вътрешните министри на Европейски Съюз.

Подобно предизвестие насочи и немският министър на вътрешните работи Нанси Файзер, която съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да следи от близко заканите и пропагандата, защото съществува висок " риск от по-нататъшно емоционализиране и радикализиране на причинителите на ислямистки прояви на принуждение ".

В доста европейски страни се следи внезапно повишаване на закононарушенията от ненавист, откогато въоръжени лица от Хамас нападнаха израелски общности, при което починаха към 1200 души, а доста други бяха държани като заложници в Газа. Оттогава до момента при израелското навлизане в Газа са починали над 15 000 души, по данни на ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето.

Министрите от Европейски Съюз заседаваха след смъртоносното нахлуване наоколо до Айфеловата кула на 2 декември, при което 23-годишен немски екскурзиант на име Колин Б беше намушкан с нож, а приятелката му и английски екскурзиант бяха ранени.

Полицията заяви, че 26-годишният обвинен французин, разпознат като Арманд Р, който произлиза от нерелигиозно иранско семейство, се е заклел във честност на групировката ИДИЛ.

Мъжът, който е бил задържан на мястото на случая, преди този момент е бил в пандиза за обмисляне на терористичен скрит план в бизнес региона Ла Дефанс край Париж.

През 2020 година той е бил разпитван от френската полиция за това, че е общувал с Абдуллах Анзоров, който умъртви учителя Самуел Пати.

Прокурорът за битка с тероризма Жан-Франсоа Рикар съобщи, че майката на Арманд Р. е изразила угриженост за държанието му, макар че все още не е имало доказателства за предприемане на спомагателни ограничения против него.

Германия също е била в нараснала подготвеност за вероятно нахлуване.

Миналата седмица две момчета бяха арестувани в разнообразни елементи на страната по съмнение, че са възнамерявали войнстващо ислямистко нахлуване против коледен базар в град Леверкузен.

А 20-годишен иракчанин, дошъл в Германия предходната година, е арестуван по съмнение, че е възнамерявал нахлуване с нож на коледен пазар в Хановер.

Ръководителят на немското вътрешно разузнаване в източната провинция Тюрингия Стефан Крамер предизвести за " забележителния капацитет за заплаха ", който симпатизантите на Хамас съставляват освен за коледните базари, само че и за огромни спортни събития като Олимпийските игри в Париж и футболното състезание Евро 2024 през идната година.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР