Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) ще предостави 700 милиона евро гаранции

...
Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) ще предостави 700 милиона евро гаранции
Коментари Харесай

ЕИФ и UniCredit ще осигурят 1 млрд. евро в България и още три страни

Европейският капиталов фонд (ЕИФ) ще даде 700 милиона евро гаранции на UniCredit, което ще разреши на банката да отпусне до 1 милиард евро финансиране на дребни и междинни предприятия (МСП) в България, Словакия, Словения и Хърватия за ускорение на икономическото възобновяване от пандемията.

Компаниите от групата на UniCredit в четирите страни, в това число банки и лизингови институции, ще оферират заеми и други финансови артикули на дребния и междинен бизнес при по-изгодни условия, в това число понижени лихвени проценти, по-дълги гратисни интервали, по-ниски условия за поръчителство или удължени падежи. Заемите ще бъдат налични за МСП, работещи в секторите на стопанската система, най-силно наранени от пандемията, и ще ускорят възобновяване на националните стопански системи.

Разпределението на гаранциите от ЕИФ е до 185 млн. евро в България, до 310 млн. лева в Словакия, до 80 млн. евро в Словения и до 325 млн. евро в Хърватия. Останалият размер на портфейла ще бъде разпределен сред четирите страни в сходство с търсенето, съобщи .
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР