Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши е настояла върху необходимостта българските

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши е настояла върху необходимостта българските
Коментари Харесай

Кьовеши проверява защо българските европрокурори напускат

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши е настояла върху нуждата българските управляващи да създадат основни усъвършенствания , с цел да стартира действителна работа институцията у нас: действително да бъде основана н езависима административна конструкция към офиса на Европейската прокуратура в София, което към този момент е залегнало в националното законодателство; незабавно да бъдат да бъдат назначени профилирани проверяващи служители на реда , които да работят по делата на EPPO в България; както и да се пристъпи към номинирането на квалифицирани претенденти за попълване на квотата на европейските делегирани прокурори в България.

Настояването си Лаура Кьовеши е изразила в извършена онлайн среща със служебния правосъден министър Крум Зарков , на която са разискани общите условия за работа и работната среда на европейските делегирани прокурори. Тези въпроси са от компетентността на националните правосъдни органи.
 Дават емблематичната постройка на Съюз на демократичните сили на
Дават емблематичната постройка на Съюз на демократичните сили на " Раковска " на европрокуратурата

Така демонстрираме устрема за продължение на битката с корупцията, съгласно районния министър

От известие на европейската прокуратура излиза наяве, че проверяващ екип ще пристигна, с цел да изследва по какъв начин работят сътрудниците им у нас.

Проучвателната задача на Отдела за вътрешен одит на ЕППО идва единствено дни откакто следващ български делегиран прокурор напусна поста си, а стана ясно и че има проблеми и в администрацията на структурата.

Българската квота за делегирани прокурори е 15, а до неотдавна България имаше едвам 9 след няколко несполучливи процедури, в това число и няколко върнати от Кьовеши като несъответстващи или неотговарящи на условията.
 Втори европейски делегиран прокурор подаде оставка
Втори европейски делегиран прокурор подаде оставка

Крум Зарков предложи Висш съдебен съвет да изслуша българския офис на Европейската прокуратура

В последния месец постовете си напуснаха трима . Първи се махна Бойко Калфин след извоюван конкурс за висшата прокуратура (мястото му там би се пазило до края на мандата му като делегиран прокурор). След година като делегиран прокурор напусна и Елена Попова, която реши да се върне в съда. Последно Ивайло Илиев беше определен за асистент на националния член от България в Агенцията на Европейски Съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване (Евроюст).

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет в този момент ще би трябвало да открие пета процедура.

Крум Зарков към този момент изиска Висшият правосъден съвет да изслуша управлението на българския офис на ЕППО. Това са българският европейски прокурор Теодора Георгиева, която е част от колегията на ЕППО в Люксембург, както и заместникът ѝ Димитър Беличев, който управлява делегираните прокурори, работещи в България.

Преди 8 месеца при визитата си у нас Лаура Кьовеши съобщи,. Няма информация обаче до този миг да има развиване, като се изключи една операция под името " Дисплей ", при която бяха задържани п етима души в България, Чехия и Словакия за трансгранични измами с Данък добавена стойност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР