Европейския съюз забранява на руснаците да внасят колите си и

...
Европейския съюз забранява на руснаците да внасят колите си и
Коментари Харесай

Захарова и Медведев коментират забрана руснаците да влизат с колите си в ЕС

Европейския съюз не разрешава на руснаците да внасят колите си и някои персонални движимости в блока. Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова назова тези ограничавания " расистки ", а Дмитрий Медведев предложи в отговор да бъдат прекъснати всички дипломатически връзки с Европейски Съюз, предава Ройтерс.

В обяснителна записка към своите правила по отношение на глобите, наложени поради войната в Украйна, Европейската комисия сподели, че на руснаците краткотрайно е неразрешено да внасят някои персонални движимости или транспортни средства в 27-членния Европейски Съюз.

Приложението, посочено в съвета, също наподобява не разрешава вноса на голям брой продукти, които биха могли да бъдат с двойна приложимост, дружно с по-обикновени продукти като грим, паста за зъби, дезодоранти, тоалетна хартия и мобилни телефони.

" Това е просто расизъм ", сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова по отношение на съвета на Комисията. " Това е чисто и просто расизъм.

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев сподели, че ЕС преди малко се е изплюл в лицето на всички руснаци, заявявайки, че ги третират като " полуживотни с неприятна генетика ".

" Какво да вършим? Разбира се, да не вкарваме ответни ограничавания за жителите на Европейски Съюз, ние не сме расисти ", сподели Медведев. " Би било по-добре просто да преустановим дипломатическите връзки с Европейски Съюз за известно време. "

Западът наложи строги наказания на Русия, откакто Путин започна пълномащабната инвазия в Украйна през 2022 година Москва споделя, че глобите и конфискацията на съветска благосъстоятелност се равняват на оповестяване на икономическа война.

Кремъл се зарече, че Русия, чиято стопанска система се чака да пораства тази година, в никакъв случай няма да се преклони пред Запада във връзка с Украйна.

В лист за въпроси и отговори Европейската комисия попита: " Могат ли съветски жители краткотрайно да внасят в Съюза персонални движимости и транспортни средства, изброени в приложение XXI и предмет на възбраната в член 3i от Регламент 833/2014 на Съвета, например за туристически пътувания? "

" Не. Член 3i от Регламент 833/2014 на Съвета не разрешава закупуването, вноса или прехвърлянето, директно или непряко, на артикули, изброени в приложение XXI към регламента, в случай че произлизат от Русия или се изнасят от Русия. Това включва моторни транспортни средства ( автомобили), попадащи под код по КН 8703. "

Запитан за използването на разпоредбите, представител на Комисията сподели, че облеклата, носени от някой, пресичащ границата, е малко евентуално да са ориентирани към заобикаляне на глобите.

" Това е друга обстановка от скъпа кола ", сподели представителят.

Някои руснаци споделят, че Западът от време на време оказва помощ на Кремъл, като наподобява, че показва всички съветски жители като врагове, които би трябвало да бъдат осъдени за война, върху която те нямат думата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР