Европейския съюз и Великобритания се договориха по проекти на текстове,

...
Европейския съюз и Великобритания се договориха по проекти на текстове,
Коментари Харесай

Брюксел и Лондон се разбраха за преходния период след Брекзит

Европейския съюз и Англия се договориха по планове на текстове, свързани с преходния интервал след Брекзит и други въпроси, и реализираха необятно единодушие за ирландската граница, макар че някои детайлности остават неуредени, сподели през днешния ден върховен посланик от Брюксел, представен от Ройтерс.

Постигната е също по този начин договореност за окончателните текстове за правата на жителите, които не живеят в родните си страни, и за уреждането на финансовите въпроси, съобщи дипломатът, откакто договарящите от Европейски Съюз се срещнаха с представители на другите 27 страни от блока. Не е напълно ясно дали водачите от Европейски Съюз ще поддържат финален текст за прехода в петък, както желае Англия.

Ирландският външен министър Саймън Ковини сподели след среща с договарящия на Европейски Съюз Мишел Барние: Преговорите за Брекзит напредват. Напредъкът по ирландските въпроси остава основен приоритет за двата преговорни екипа, а солидарността с нашите сътрудници от Европейски Съюз остава мощна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР