Европейските законодатели одобриха закон за регулиране на индустрията на криптовалутите.

...
Европейските законодатели одобриха закон за регулиране на индустрията на криптовалутите.
Коментари Харесай

ЕС с нов закон за регулиране криптовалутите

Европейските законодатели утвърдиха закон за контролиране на промишлеността на криптовалутите. Решението да одобри закон за пазарите на крипто-активи (Markets in Crypto-Assets, MiCA) прави Европейски Съюз първата широкомащабна пълномощия, която вкарва всеобхватни правила за контролиране на пазара на криптовалута и отбрана на потребителите. Новият закон ще влезе в действие през юли тази година, откакто бъде утвърден от всички 27 държави-членки на Европейски Съюз, съобщи комисарят по финансовите услуги Мейрид Макгинес.
Прочетете още
Според специалиста по криптовалути Владислав Драмалиев това решение се възприема като позитивно, защото Европейски Съюз се трансформира в една от дребното юрисдикции, които имат ясни правила по какъв начин фирмите в бранша да се записват и да оперират. " За потребителите се чака да има по-голяма отбрана и предвидимост при инвестиция в криптоактиви. текстовете, свързани със stable coins влизат в действие през юли 2024 година, при започване на 2025 година законът влиза в действие в целостта си ", съобщи той.

По думите му най-интересно е кой ще дефинира статута на активите - дали биткойнът е суровина, финансов инструмент или нещо друго. " Търговците би трябвало да схванат коя част от закона е годна за тях и да се записват в способния орган - в България ще е КФН. Лицензът ще е годен в целия Европейски Съюз. Целта е да се изсветли активността на бранша ", уточни Драмалиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР