Европейските цени на природния газ продължават да се покачват. Една

...
Европейските цени на природния газ продължават да се покачват. Една
Коментари Харесай

Спад в износа на LNG от Норвегия и стачка при топ производител в света: Рисковете за доставките на газ в Европа нарастват

Европейските цени на природния газ не престават да се повишават. Една от главните аргументи е спадът на норвежкия експорт и продължаващите опасения за евентуални спирания при топ производителя в света Австралия.

Междувременно фючърсите регистрираха нарастване от до 4,1% в понеделник, след съвсем 9% скок в края на миналата седмица. Пазарът е доста разтърсен, поради трудови разногласия в главния производител на полутечен природен газ Австралия. От известно време там има боязън от стачки и ограничение на международните доставки по време на сериозен интервал и това се случва тъкмо в миг, в който Европа се приготвя и запасява за зимата, написа Bloomberg.

Спадът в потоците от едно от най-големите залежи в Норвегия - находището Трол в допълнение утежни обстановката. То е спряно за планувана поддръжка.

Въпреки огромните ресурси и слабото търсене, цените на газа тази месец се покачиха с почти 25%, след най-тежката енергийна рецесия от десетилетия.
 Как една протестна вълна в Австралия може да
Как една протестна вълна в Австралия може да " взриви " международния пазар на полутечен газ

Утре е основен ден в договарянията сред профсъюза и работодателя

Въздействието на възходящите цени на газа

Повишаващите се цени на газа и евентуалните спирания на доставките в Европа могат да доведат до съществени последици за новите предприятия, изключително тези в енергийно подвластни браншове. Най-малкото това може да докара до увеличени оперативни разноски за бизнеса. Това може да засегне най-много започващите компании и дребните предприятия, които може би към този момент работят с ниски маржове.

Прекъсвания във веригата

Несигурността при доставките на газ също може да докара до разстройства във веригата. Тези предприятията, които разчитат на непрекъснати доставки на газ за активността си, евентуално ще би трябвало да търсят различни източници или проекти за деяние при изключителни обстановки.

Ако стачките в Австралия станат факт и зародят разстройства, Европа може да се окаже, че се конкурира с Азия за товари LNG от Съединени американски щати или Катар. Това значи още повишаване на цените и още проблемите с доставките.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР