Европейските страни трябва да са готови за оттеглянето на Съединени

...
Европейските страни трябва да са готови за оттеглянето на Съединени
Коментари Харесай

The Telegraph: Европа трябва да е подготвена, ако Тръмп изтегли САЩ от НАТО

Европейските страни би трябвало да са подготвени за отдръпването на Съединени американски щати от НАТО, в случай че Доналд Тръмп завоюва изборите. Това са декларирали дипломати от европейски страни, които са членки на Северноатлантическия алианс, предава The Telegraph.

Притесненият им след провокативно изявление на Тръмп, че в случай че стане президент ще " насърчи " Русия да нападна член на НАТО, който не извършва отговорностите си към тази военна организация. А неговият някогашен консултант по националната сигурност Джон Болтън предвижда, че републиканецът ще се опита да изтегли Съединени американски щати от Алианса.

Европейските дипломати считат, че би трябвало да " създадат известно обмисляне " в някои огромни европейски градове и да преразгледат актуалните отбранителни качества в светлината на заканите, оповестени от някогашния американски президент, който остана единствения любимец за номинацията на Републиканската партия на президентските избори през ноември, откакто съперничката му Ники Хейли се отдръпна от конкуренцията.

Възможността Тръмп да се завърне в Белия дом породи опасения в Европа за американската поддръжка за Украйна, както и за уговорката на Вашингтон към Алианса.

Неназован европейски посланик е декларирал, че мненията на Тръмп са " сигурно тревожни ". Той едобавил, че страните от НАТО би трябвало да възнамеряват сюжет, при който да се отслаби зависимостта от Алианса от Съединени американски щати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР