Европейските страни трябва да експулсират в родината им повече нелегално

...
Европейските страни трябва да експулсират в родината им повече нелегално
Коментари Харесай

ЕС призова да се изпращат в родината им повече нелегално пребиваващи чужденци

Европейските страни би трябвало да експулсират в родината им повече незаконно пребиваващи чужденци, с цел да не подхранват популизма, съобщи пред френския Сенат еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, представена от Франс прес.

Експулсирането би трябвало да се прави по силата на повече подписани "споразумения, с цел да може страните, от които произлизат мигрантите, да одобряват своите жители, които не живеят легално " в Европейски Съюз, акцентира Йохансон. "Имаме потребност от съглашения за връщане в родината им с повече страни и те да действат по-добре.

Европейската комисия би трябвало да употребява всички принадлежности ", с които разполага, с цел да го реализира, в това число "чуждестранната помощ, пазарните съглашения, визите " и европейската просветителна стратегия "Еразъм ", добави тя.

Йохансон акцентира, че съгласно нея "европейските жители са подготвени да приветстват хора, нуждаещи се от интернационална протекция. Но те желаят да вършим разлика сред тези, които имат право на престой и които би трябвало да бъдат интегрирани " и тези, които подлежат на връщане, добави тя. "Ако не сме в положение да бъдем по-ефективни във връзка с връщането, съществува риск от усилване на популизма и да загубим на поддръжката на европейските жители ", предизвести тя.

Еврокомисарят означи, че в Европа е реализиран забележителен прогрес във връзка с връщането на мигранти в родината им. Средно в Европа се извършват към 30 на 100 от взетите решения за експулсиране, само че тази цифра спада до 13-14 на 100 за Франция, уточни тя.

Йохансон порица и прекомерно дългите процедури за взимане на сходни решения., отбелязва Българска телеграфна агенция. В това време някои хора "се интегрират в обществото, влюбват се, стартират работа, става доста мъчно да се подхващат дейности за връщането им в родината, тъкмо това желая да избегна ", акцентира еврокомисарят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР