Европейските страни подготвят санкции срещу Русия, които ще бъдат много

...
Европейските страни подготвят санкции срещу Русия, които ще бъдат много
Коментари Харесай

Новите санкции срещу Русия ще са по-тежки от наложените след анексирането на Крим, предупреди полският премиер

Европейските страни приготвят наказания против Русия, които ще бъдат доста по-сурови от тези, които бяха наложени през 2014 година, когато беше анексиран Кримският полуостров, съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от Ройтерс.

Той насочи това предизвестие на брифинг в Брюксел на фона на продължаващите втори ден престрелки сред украинските държавни сили и проруските сепаратисти в източната част на страната. Според Съединени американски щати и други западни съдружници на Украйна ескалацията на напрежението може да бъде употребена от Русия като предлог за инвазия.

На брифинга Моравецки разяснява и напредъка в договарянията сред Варшава и Брюксел за деблокиране на средствата, планувани за Полша по европейския проект за възобновяване, оповестява Българска телеграфна агенция.

Малко евентуално е през идващите седмици да се стигне до съглашение с Европейската комисия, предвижда полският министър председател. В същото време той добави, че след днешните съвещания възможностите за увенчаване на договарянията с триумф " леко са се подобрили ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР