Европейските стандарти за красота са ни добре познати и звучат

...
Европейските стандарти за красота са ни добре познати и звучат
Коментари Харесай

10 странни неща, които се смятат за секси в различните държави

Европейските стандарти за хубост са ни добре познати и звучат даже тривиално, само че има страни, където визиите за съблазън са радикално разнообразни . Едва ли сте подозирали, че някъде по света доста високите чела и дългите шии се считат за симптом на изключителна женственост и хубост.

Най-ексцентричните секс закони в света

В Европа се цени усмивката с равни зъби, а хората, които не влизат в този стандарт, нормално са подготвени да преминат пред редица неприятни процедури, с цел да реализиран резултата. В Япония обаче се счита за преимущество, в случай че най-малко единият зъб е крив и изпъква измежду останалите.
 зъби Thinkstockphotos
Местните ценители на хубостта са уверени, че по този метод лицето наподобява необикновено сладко .

Жители на Нова Гвинея и на някои африкански страни украсяват телата си с голям брой белези . При дамите такива „ татуировки “ се смятат за знак за особена хубост.
 племе белези Gettyimages
В Южна Корея пластичната хирургия не е просто постоянно мечтана услуга, а се счита за изцяло естествена. Широко публикувани са реклами, които пропагандират дамите да подобрят външния си тип посредством скалпел. Един от главните признаци за хубост и съблазън там е дребното личице със сърцевидна форма.
 лице Thinkstockphotos
За да реализират това, корейките минават през редица мъчителни процедури .

Ритуали, грозни като гибелта

В Мавриций на особена респект е наднорменото тегло . Местните дами нямат никакъв късмет да получат вниманието на мъжете, в случай че коремчето им е плоско. За задачата родителите дават на дъщерите си специфични „ дажби “ храна, които да подсигуряват, че девойката ще се снабди с подобаващите форми .
 жена Мавриций Gettyimages
Калориите в дневното им меню могат да доближат 16 000 kcal , като нормалният банкет за девойки на тази възраст е 1500 kcal.

През последните години Иран се смята за „ столица “ на ринопластиката. Независимо какъв брой висока е цената на процедурата, мъжете и дамите са подготвени да броят солени суми, с цел да се снабдят с дребен, прав нос . За тях това не е просто симптом на хубост, само че и белег на обществения им статус . Странното обаче е друго – наложителни са обществените появи с превръзката на носа , с цел да могат да видят всички, че процедурата към този момент е реалност.
 ринопластика нос Thinkstockphotos
И до момента в който в Европа девойките се редят на опашки пред солариумите, в доста елементи на Азия светлата кожа е стандарт за хубост . Ако отидете в магазин за козметика и желаете да си купите артикул за лице, надали ще намерите подобен, който да няма избелващ резултат. Това важи и за мъжките кремове за бръснене. На плажовете могат да бъдат видяни доста китайци, които носят маски, с цел да се предпазят от слънцето .
 маска за плаж Gettyimages
Високите чела у нас дават мотиви за смешки и закачки, само че в някои елементи на Африка това се смята за симптом на изключителна хубост . Жените от някои племена даже отстраняват част от косите си , с цел да основат илюзията, че имат високо чело.
 африканка високо чело Gettyimages
Такава процедура е имало и в Средновековна Европа, когато дамите отстраняват съвсем половината коса над челата си. Източен Мианмар е прочут като „ страната на дамите жирафи “ . Там живее племе, в което дамите носят пръстени към врата си, с цел да го създадат по-голям. Смята се, че колкото по-дълъг е вратът, толкоз по-красива е една жена . Освен това локалните имат вяра, че по този метод дамите се защищават от дивите зверове.
 жена жираф Gettyimages
В етиопското племе Мурси девойките пък удължават долните си устни със специфични дискове . Колкото по-голям е дискът, колкото по-висок е обществения статус на момичето, надлежно и претендентът за ръката й би трябвало да заплати по-висока цена на родителите й.
these are the mursi people of ethiopia, their culture is beautiful and should be celebrated not looked down upon pic.twitter.com/zQsY3h8n9v
— b
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР