Европейските шампиони по лека атлетика Джина Люкенкемпер и Никлас Каул

...
Европейските шампиони по лека атлетика Джина Люкенкемпер и Никлас Каул
Коментари Харесай

Лекоатлети бяха избрани за най-добри спортисти в Германия за 2022 година

Европейските първенци по лека атлетика Джина Люкенкемпер и Никлас Каул бяха определени за най-хубави спортисти в Германия за 2022 година, а за тим на годината в страната е избран носителят на Лига Европа по футбол Айнтархт (Франкфурт).

Люкенкемпер завоюва златото в спринта на 100 метра и с щафетата на 4 по 100 метра на континенталния шампионат в Мюнхен. Тя изненадващо изпревари в допитването измежду националните спортни медии трикратната носителка на наградата и международна шампионка на скок дължина от Юджийн 2022 Малайка Михамбо и двукратната олимпийска шампионка по втурване със шейнички от Пекин 2022 Никол Гайзенбергер.

" Годината не можеше да бъде по-добра за мен. Трябва да се ощипя, с цел да съм сигурна, че не сънувам. Невероятно е ", разяснява Люкенкемпер на церемонията по награждаването в Баден-Баден.

Десетобоецът Никлас Каул завоюва класацията при мъжете. Втори е олимпийския първенец в северната композиция Винценц Гайгер, а трети е двукратният международен първенец по плуване в открити Флориан Велброк.

В доста оспорвана конкуренция при тимовете футболен клуб Айнтрахт (Франкфурт) изпревари дамската лекоатлетическа щафета на 4 по 100 метра и женския народен Бундестим по футбол, който игра край на Евро 2022.
Айнтрахт завоюва Лига Европа след победа с дузпи над шотландския Рейнджърс на финала в Севиля.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР