Европейските потребители обичат супер коли. Всъщност, Старият континент е най-големият

...
Европейските потребители обичат супер коли. Всъщност, Старият континент е най-големият
Коментари Харесай

Бум на супер автомобилите в Европа

Европейските консуматори обичат супер коли. Всъщност, Старият континент е най-големият пазар за екзотични коли в света, с съвсем 10 700 доставени такива за предходната година. Тенденцията е търсенето на сходен вид машини да продължава да пораства, като аналитици от LMC Automotive плануват, че тази година продажбите ще доближат съвсем 13 000 броя.

Каква обаче е главната причина за повишаващия се интерес на клиентите на супер-коли? Всъщност отговора не е в това, че са почнали да ги харесват повече, а че в действителност очевидно повече хора могат да си разрешат да си ги купят.

" Общия брой на милиардерите се е удвоил от 2010 ", изяснява Фелипе Муньоз, световен аналитик за JATO Dynamics. Всъщност има от ден на ден и повече хора, които са подготвени да похарчат цяло положение за нова кола от богатата палитра от модели предлагани от екзотичните автомобилни производители.

В момента най-добре продавана в този сегмент, съгласно данните събрани от Automotive News, е Ferrari 488 GTB, следвано от Aston Martin DB 11 и Audi R8. В последна сметка нишовия сегмент на остарелия континент се чака да доближи 15 000 броя годишно до края на десетилетието, което е забележителен растеж по отношение на предходната година.

 Снимка 284696
Източник:

В момента най-големия пазар за екзотични коли е Англия, където 2113 коли са доставени в първите четири месеца от годината, 31 % повече от същия интервал на предходната година. Германия е втора с 1460 продажби.

Що се отнася до марките, Ferrari заема най-високото място с 1223 европейски продажби от януари до април, със 7% повече от 2016. Италианския производител също по този начин записва и огромно повишаване на облагите си, като се целят да доставят 9000 автомобила годишно през 2019.

 Снимка 218660
Източник:

Знаейки какъв брой цветен е нашия пазар и какъв брой бързо идват у нас и най-екзотичните супер коли от международната сцена сме сигурни, че в случай че всичко бе обществено и някой отчиташе и нас в класацията щяхме да останем сюрпризирани какъв брой напред в класирането сме по супер-кола на глава от популацията на европейската сцена. Все отново историята помни освен 1 и 2 супер екзотични и редки коли, които са били показани и на родна земя, без значение, че остават паралелно с едвам няколко сходни на тях в международен мащаб. Е, най-малко с това можем да се гордеем, че имаме усет.

Източник: TopGear.bg

 Снимка 241530
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР