Европейските политици все по-гласно изразяват недоволство от действията на Белия

...
Европейските политици все по-гласно изразяват недоволство от действията на Белия
Коментари Харесай

Politico: Европейските политици недоволни, че САЩ трупат огромни печалби“ от войната в Украйна

Европейските политици все по-гласно показват неодобрение от дейностите на Белия дом, който натрупа " големи облаги “ от войната в Украйна и от дефицита на енергийни запаси на Стария континент, пише изданието Politico, базирайки се на свои източници.

" Ако погледнете трезво, страната, която печели най-вече от този спор, са Съединени американски щати, тъй като те продават повече газ и на по-високи цени, а също и тъй като продават повече оръжия “, означи един от представителите на Европейски Съюз.

Единството на западните съдружници е разтърсено, а политиците са " гневни на администрацията на Джо Байдън “. Те упрекват американците, че печелят от общата рецесия, настояват от редакцията.

Европейските представители се нервират най-много от екологичните дотации и налози, наложени от президента на Съединени американски щати. Те, съгласно Брюксел, незаслужено лимитират търговията в Европа и заплашват да унищожат промишлеността на континента.

Лидерите на Европейски Съюз разискаха с Байдън въздействието на американските политики върху европейските пазари, разкрива източник пред Politico, като добавя, че " той не беше наясно с последствията за Европейски Съюз “. Невежеството на Съединени американски щати, написа вестникът, се оказва огромен проблем.

" Европейците очевидно бяха разочаровани от неналичието на предварителна информация и съвещания “, заключава Дейвид Клайман от мозъчния концерн Bruegel.

В началото на ноември френският президент Еманюел Макрон по време на тирада пред представители на промишлеността разкритикува закона за понижаване на инфлацията в Съединени американски щати.

Америка създава природен газ, който продава на по-висока цена от европейските страни, а също така предлага голяма финансова помощ на редица браншове, което " изважда европейския план от пазара ", възмути се президентът.

Според Макрон законът за понижаване на инфлацията не дава отговор на стандартите на Световната комерсиална организация. Вашингтон се държи " вражески " в тази обстановка, заключи френският президент.

През август Джо Байдън подписа закон, който, наред с други неща, планува разширение на данъчните дотации за закупуване на електрически транспортни средства, съединени в Северна Америка. Държавата е отделила 370 милиарда $ за чиста сила и реализиране на климатичните цели, 64 милиарда $ за понижаване на разноските за медикаменти и здравно обезпечаване.

В същото време Европейският съюз назова акта дискриминация против сходни артикули, внасяни от други страни. Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон не изключи налагането на наказания, в случай че Съединени американски щати не преразгледат ограниченията за поддръжка на бизнеса, предписани в закона за понижаване на инфлацията.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР