Европейските пътници, посещаващи Обединеното кралство без виза, скоро ще трябва

...
Европейските пътници, посещаващи Обединеното кралство без виза, скоро ще трябва
Коментари Харесай

Европейските граждани ще трябва да плащат такса, за да влязат в Обединеното кралство от 2025 г.

Европейските пасажери, посещаващи Обединеното кралство без виза, скоро ще би трябвало да платят такса от £10 (около 12 евро), предават английски медии. Новите правила, които ще влязат в действие през идната година, ще въдат включени в системата за електронно позволение за пътешестване (ETA) на Обединеното кралство, въведена за първи път за жители на Катар. Сега ще се разшири и ще включва пасажери от всички други страни, в това число жители на Европейския съюз.

Таксата, която не предстои на връщане, ще се ползва за всички гости на Обединеното кралство, в това число бебета и деца, без виза или позволение за живот, работа или образование, според проектите, оповестени от министъра на вътрешните работи на Обединеното кралство Ивет Купър.

Сега жителите на Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства би трябвало да аплайват за ETA преди да влязат в Обединеното кралство.

Това ще бъде разширено и ще включи повече жители, в това число тези от Съединени американски щати, само че като се изключи европейците, през ноември. До идната пролет програмата ще бъде разширена още веднъж, с цел да включи и нас европейските жители.

Обединеното кралство публично напусна Европейския съюз през януари 2020 година Правилата няма да важат за ирландски жители.

Междувременно електронното позволение за пътешестване ESTA в Съединените щати, което в този момент коства 21 $ и продължава две години, беше въведено за първи път през 2009 година

Въвеждането на ETIAS на Европейския съюз, годно три години, което ще коства на пасажерите 7 евро, беше отсрочено за 2025 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР