Европейските лидери продължават да търсят компромис по ключовите теми за

...
Европейските лидери продължават да търсят компромис по ключовите теми за
Коментари Харесай

Евролидерите продължават да търсят компромис за възстановителния фонд

Европейските водачи не престават да търсят компромис по основните тематики за бюджета на Европейски Съюз и проекта за възобновяване от пандемията от Covid-19.

Основните разделения остават. Пестеливата четворка - Австрия, Нидерландия, Швеция и Дания предлага съотношението безплатни средства/заеми във възстановителния проект да бъде еднообразно - по 350 милиарда евро и в двете пера.

Това предложение се поддържа и от Финландия, която го дефинира като “балансирано решение “. На него се опълчват най-засегнатите от пандемията страни - Италия и Испания.

Разделителните линии са размерът на фонда за възобновяване, съотношението сред безвъзмездните средства и заемите, контрола върху изразходването на средствата, обвързването на евросредствата със спазването на върховенството на закона и отстъпките във вноските на огромните страни - чисти платци.

Италианският министър председател Джузепе Конте съобщи на сътрудника си от Нидерландия Марк Рюте, че той може да бъде воин в страната си за няколко дни, само че след седмици ще би трябвало да дава отговор пред всички европейски жители за блокирането на съответния и ефикасен европейски отговор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР