Европейските делегирани прокурори на Лаура Кьовеши ще се настанят в

...
Европейските делегирани прокурори на Лаура Кьовеши ще се настанят в
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА: Кьовеши взе сградата-емблема на СДС

Европейските делегирани прокурори на Лаура Кьовеши ще се настанят в някогашната постройка на Съюз на демократичните сили на ул. „ Г.С. Раковски “ №134 в София. Това заяви за БНР служебния министър на правораздаването Крум Зарков.

„ Много е евентуално в идващите дни адресът на Европейската прокуратура у нас да е ул. „ Г.С. Раковски “ 134, тази небезизвестна постройка. Тя е празна сега и няма да има някой, който да бъде изпъден.

Следващият стадий е кадровото поръчителство на европейските делегирани прокурори и тогава те ще имат всички условия, с цел да работят без значение и да открият завесата над някои проблеми, които българската прокуратура не съумя да направи “, сподели Зарков.

Той изясни, че е подписал писмо до Министерството на районното развиване и регионалния шеф, тъй като постройката на „ Раковски “ 134 е частна държавна благосъстоятелност и тя би трябвало да се даде целево на Висшия правосъден съвет, който пък да я даде на европейските делегирани прокурори.

Крум Зарков сподели още, че е доста значим също въпросът във връзка с пълномощията на основния прокурор и конституционната рамка, в която той оперира. " И тук има неща, които могат да се създадат и без парламент.

Чрез друго разширено тълкувание на този контрол за правда прокуратурата на практика има опция да сложи под собствен надзор или най-малко под някаква форма на боязън цялата държавна администрация, изпълнителната власт, включително и министри. Този въпрос, един път подложен пред Конституционния съд, в случай че той постави рамки на това пълномощие, ще бъде доста значим за последващите диспути ", разяснява служебният министър.

Крум Зарков заяви, че следва служебното държавно управление да приготви такова запитване до Конституционния съд, като в първите дни на септември то ще бъде показано пред министрите.

" Настоящият състав на Висш съдебен съвет демонстрира, че до момента в който толкоз поддържа основния прокурор, процедурата по отстраняването му не може да стигне до дъно, макар че предходни двама правосъдни министри – Янаки Стоилов и Надежда Йорданова са посочили, че подобен механизъм има ", сподели още Зарков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР