Европейските борси се движеха с минимални отклонения по време на

...
Европейските борси се движеха с минимални отклонения по време на
Коментари Харесай

Европейските пазари задържаха рекордно високите си нива

Европейските тържища се движеха с минимални отклонения по време на търговията през днешния ден. Те задържат рекордно високите равнища, които бяха маркирани в края на предходната седмица.        

Германският DAX означи спад от 0,2%.

Британският FTSE записва най-малък растеж от 0,1%.

Френският CAC 40 се намали с 0,25%.

Паневропейският Eurostoxx600 също записва минимално намаляване от 0,03%.

Според Ройтерс тези резултати се дължат на предстоящото икономическо възобновяване и увеличението на подписаните покупко-продажби.

В Англия се чака по-късно през днешния ден министър председателят Борис Джонсън да разгласи проекта за спомагателното отпадане на някои от противоепидемичните ограничения. Англия има над 60 сложени ваксини на 100 души население и през вчерашния ден записва единствено 2 смъртни случая след Коронавирус.

Германската фармацевтична компания BionTech означи растеж на цената на акцията си с 10% на борсата във Франкфурт, откакто стана ясно, че ще строи нов индустриален център в Сингапур.

Акциите на френската банка „ Сосиете Женерал “ нарастнаха с 3%, откакто стана ясно, че ще свие експозициите си към световните пазари и ще се концентрира повече над консултирането и финансирането при покупко-продажби.

Британската верига кафенета Greggs означи растеж от 9%, откакто разгласява доклад с положителни резултати.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР