Европейските акции се понижиха във вторник, под влияние на тревогите

...
Европейските акции се понижиха във вторник, под влияние на тревогите
Коментари Харесай

Спад на европейските борси във фондовата търговия

Европейските акции се намалиха във вторник, под въздействие на паниките на вложителите от напрежението сред Съединени американски щати и Китай и покачването на новите случаи инфектирани с ковид, съобщи Ройтерс.

Паневропейският показател STOXX 600 се намали с 0,5%, като банките, нефинансовите предприятия и автомобилните компании се намалиха с към 1%. Германският показател DAX означи растеж от 0,4%, английският FTSE100 се намали с 0,29%, а френският CAC40 бе надолу с 0,05%.

Оценката на търгуваната на борсата в Лондон минна корпорация BHP Group се намали 2,2%, откакто разгласи спад на приходите от 4%. Акциите на датския производител на бижута Pandora се сринаха с 6%, откакто веригата разгласи нарастване на броя затворени магазини. Стойността на английската компания Marks & Spencer пък се увеличи с 1,8% откакто разкри проекти да редуцира 7000 чиновници.  

По-рано денем азиатските пазари се движеха разнопосочно, откакто американското държавно управление заяви, че ще усили рестриктивните мерки за китайската компания Huawei, с цел да спрат достъпа им до чипове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР