Европейски икономически експерти оценяват ситуацията с икономическата политика на континента

...
Европейски икономически експерти оценяват ситуацията с икономическата политика на континента
Коментари Харесай

Икономическата политика в Европа се е влошила

Европейски стопански специалисти правят оценка обстановката с икономическата политика на континента като по-лоша.

Това се показва в Проучване на стопански специалисти (EES ) - световно тримесечно изследване, извършено от мюнхенския институт " Ифо " (Ifo) и Швейцарския институт за икономическа политика,  в което този път са взели участие 1537 участници от 133 страни. 

" В Европа обстановката с икономическата политика се прави оценка като по-лоша от предходното тримесечие ", съобщи специалистът от " Ифо " Никлас Потрафке.

" Според специалистите държавните управления не са съумели да намерят съответен метод към провокациите на бъдещето с икономическата си политика ", добави той.

 istock istock
Анкетираните са оценили негативно обстановката в Германия или -12 пункта в канара от -100 до +100. Във Англия цифрата е -19, а в Италия е регистрирано най-ниското ниво от -32. В Северна Африка, Южна Америка и Централна Азия специалистите правят оценка икономическата политика толкоз негативно, колкото и през предходното тримесечие.

За сметка на това специалистите дефинират икономическата обстановка в Северна и Централна Америка, както и в огромни елементи от Африка и Азия като по-положителна по отношение на предходния интервал.

Данните се осредняват първо на равнище обособена страна, а по-късно и в границите на 18-те района. Глобалната междинна оценка за днешната икономическа политика и по какъв начин тя се оправя с провокациите на бъдещето е на ниво 5 пункта по отношение на предходното тримесечие. Проучването е извършено от 7 декември 2022 година до 21 декември 2022 година.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР