Европейски държави въведоха лимити за купуване на олио и брашно.Гърция

...
Европейски държави въведоха лимити за купуване на олио и брашно.Гърция
Коментари Харесай

Въведоха лимит за купуването на олио и брашно в някои страни

Европейски страни вкараха предели за пазаруване на олио и брашно.

Гърция обмисля да понижи Данък добавена стойност за хляба и олиото. Само за няколко дни поради повишаването насуровините и електрическата енергия, цената на хляба скочи с 20%.

Големи вериги супермаркети в Гърция вкараха предели в количествата олио и брашно, които могат да бъдат купени онлайн. Клиентите към този момент могат да поръчат до 4 броя еднолитрови или двулитрови бутилки слънчогледово олио. Мярката е, с цел да се ограничи спекулата в цените и опитите за презапасяване.

По рафтовете на магазините в Гърция бързо изчезват по този начин познатите опаковки с промоционален подарък от типа 2+1 при слънчогледово олио, брашно и захар. От интернет магазини пък липсват много от продуктите, а когато сложиш повече от три бройки от даден тип, незабавно се демонстрира известие, че е определена стока, за която има ограничаване.

В Белгия три от огромните европейски вериги хипермаркети ограничиха продажбите на олио и брашно и в магазините.

„ Това фактически е доста нехарактерен сигнал, който изпращат към клиентите. Това рискува да провокира
още по-голям боязън “, счита икономистът Пиер-Александър Билие. Според специалистите в Белгия олиото и зърнените храни могат да нарастнат поради проблеми с доставките с до 20% до края на годината.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР