Европейската Зелена сделка – пътят на Стария континент към нов,

...
Европейската Зелена сделка – пътят на Стария континент към нов,
Коментари Харесай

Зелената сделка „на трупчета“: Поставено ли е екологично чистото бъдеще на Европа под въпрос?


Европейската Зелена договорка – пътят на Стария континент към нов, резистентен преход, беше сложена „ на трупчета “.

Това регистрират български евродепутати откакто два основни законопроекта бяха върнати за преразглеждане, а гласуването на трети беше отсрочено. Поставено ли е екологично чистото бъдеще на Европа под въпрос?

" Готови за цел 55 " – пакетът от законопроекти на Европейската комисия, чието предопределение е да се понижат нездравословните излъчвания на общността във въздуха с 55% до 2030 година

Осем основни текста, измежду които търговията с излъчвания, наложителен спад на нездравословните газове в атмосферата на годишна база за всяка страна и стандартите за излъчванията от леките коли и микробуси, се стремят към това Европа да се трансформира във въглеродно безпристрастен континент.

Едно от местата, където се взема решение бъдещето на договорката, е Европейският парламент. След последното съвещание депутатите върнаха два от текстовете за ремонти.

Законопроектите за търговията с излъчвания и механизма за промяна на въглеродните излъчвания по границите бяха отхвърлени с извънредно болшинство - това на крайнолеви, крайнодесни, зелени и социалисти.

Отложено беше и гласуването по Социалния фонд за климата. Българският евродепутат Андрей Новаков от най-голямото семейство в Народното събрание - Европейската национална партия, e измежду тези, които върнаха двата текста за преразглеждане. Според него България не е подготвена за фрапантни ограничения.

„ Пленарна зала изпрати в интензивно поделение Зелената договорка. Все още има какво да се направи, с цел да бъде върната тя. Но това ни дава късмет на нас да наложим още по-категорично нашите претенции “, счита той.

Целите, въпреки и удобни за околната среда, мъчно се съгласуват на равнище политика, изключително когато икономическите разлики измежду страните в съюза са дълбоки и осезаеми. Това разгласи Цветелина Пенкова от Алианса на социалистите и демократите.

„ Важно е да вземем поради другите стартови позиции и да изградим една рамка, която да бъде допустима за всички. Ние сме в доста друга обстановка от това, което беше сложено като цели през 2019 година В момента имаме енергийна беднотия и дефицит на енергийни източници. Имаме социално-икономическа рецесия и това всичко под шапката на войната “, разяснява Пенкова.

За евродепутатите, дали своят вот " срещу " текстовете, преходът към екологичното бъдеще би трябвало да е зелен, само че и обективен за страните членки.

На идната сесия Европарламентът ще направи нов опит да преразгледа законопроектите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР